מרזבים

מרזבים מאלומיניום הינם הפתרון היעיל והטוב לניקוז המים מגגות הרעפים.

המרזבים מונעים טפטוף על באי הבית וכמובן את חלחול מים ליסודות הבניין. המרזבים גם מונעים לכלוך והצטברות של ירוקת על קירות הבית החיצוניים ובכך הם שומרים על אסטטיות המבנה והקירות החיצוניות.

השימוש בחומר האלומיניום הפך לסטנדרט ונחשב כיום לפתרון הטוב ביותר בגלל היתרונות הבאים:

*מרזבי האלומיניום אינם נרקבים ואינם מתבלים בגלל פגעי מזג האוויר
*מרזבי האלומיניום מיוצרים בכל אורך הנדרש, ללא הלחמות וללא חיבורים מיותרים.
*עמידות לשנים רבות ללא צורך בתחזוקה (בניגוד למרזבי פח, PV פי.וי.סי ופח מגלוון).
*ניתן להתקין רק ירידות במרזבים קיימים ולהשתלב בפתרון קיים.

מרזבים חיצוניים לבניינים

במקרי סתימה קשה, סדקים במרזבים הפנימיים הגורמים לרטיבות בדירות ניתן לפתור את בעיות ניקוז המים והרטיבות מגג הבניין באופן פשוט על ידי התקנת מרזב חיצוני חדש וביטול השימוש בישן.
שילוב אסטטי לקירות הבניין, מגוון צבעים וגדלים בהתאם.
קידוח, איטום הניקוז הישן ויצירת מעקף למרזב החדש.

מרזבים, המצאה פשוטה יחסית וגם לא יקרה, אך בעלת חשיבות עצומה בכל מבנה. בעת בניית מבנה חשוב להקפיד על בניית מרזבים, המרזבים מסייעים למנוע הצטברות מים על הגג ומסייעים לשמור על עמידות המבנה ולמנוע בעיות רטיבות. גם כאשר אתם משקיעים באיטום, חשוב לדאוג להתקנת מרזבים. פתרונות האיטום לא נועדו עבור מים עומדים, אלו מעמיסים משקל רב על הגג ואם לא יתנקזו, במהרה יופיעו בעיות של חדירת מים. כמו כן רצוי לבנות את הגג בשיפועים הנכונים. אם ישנו איטום טוב ותשתית מרזבים לניקוז המים, הדבר יחסוך מים בעיות רבות של חדירת מים ונזקי רטיבות.

תחזוקת מרזבים

חשוב תמיד להקפיד על תקינות המרזבים במבנה. הם עלולים להיסתם כתוצאה מהצטברות לכלוך, וכך לא יעשו את עבודתם. לכן חשוב לבצע עבודות תחזוקה ולנקות אותם. למשל אחת הסכנות הגדולות היא בתקופת הסתיו, בה עלים נושרים מהעצים. אלו יכולים להישטף אל המרזבים עם הגשמים הראשונים ולהביא לסתימתם. כמו גם צואת יונים וכל לכלוך אחר, לכן חשוב להקפיד לנקות את הגג ולהסיר כל לכלוך העלול לסתום את המרזבים.

תכנון והתקנת מרזבים

מראש נהוג לתכנן את המרזבים בזוויות הנכונות, על מנת לאפשר את זרימת המים והלכלוך החוצה, ולמנוע נקודות בהן הוא יכול להצטבר ולסתום את המרזבים. כמו כן ניתן להשתמש בפילטרים בפיית המרזב על מנת למנוע את כניסת הלכלוך פנימה. אך חשוב באופן תקופתי להסיר לכלוך מהפילטרים על מנת שלא יסתמו.
אך ניקיון לא פותר כל בעיה, לאורך זמו עלול להופיע בלאי במרזבים, כמו סדקים דרכם יוצאים המים ונוזלים על הקירות במקום להגיע לאדמה. במידה וישנן תקלות במרזבים חשוב לתקן או במידת הצורך להתקין חדשים.

היבט נוסף אותו חשוב לקחת בחשבון הוא האסתטיות של ההתקנה. לא תרצו לכער את המבנה ולכן חשוב להתקין את המרזבים בצורה יפה ואסתטית, ולאפשר את ניקוז המים בצורה שלא תהווה הפרעה.

מרזבים יכולים להיות מחומרים שונים, כמו פח מגולוון, PVC ואלומיניום. הם גם מגיעים בצבעים שונים על מנת לתת מענה לצרכים האסתטיים של המבנה.

התקנת מרזבים – כמה זה עולה

ישנם גורמים שונים המשפיעים על עלות התקנת המרזבים – אורכם של המרזבים, החומרים מהם הם עשויים ומורכבות ההתקנה. ככל שמדובר במבנה יותר גדול או יותר גבוה כך יש צורך ביותר מרזבים. תמחור המרזבים הוא לפי מטר, ככל שנצטרך יותר מטרים כך יעלה המחיר. וכמובן שישנו הבדל בין העלות של מרזבי פלסטיק, אלומיניום או חומרים אחרים.

התקנת מרזבים יכולה להיות פעולה מסובכת, בעיקר כאשר מדובר בבניינים גבוהים. היא דורשת פתרונות של עבודה בגובה ולעתים יש צורך באביזרים מיוחדים כמו מנופים ובמות הרמה; אלו הופכים את ההתקנה ליקרה יותר.

באיזה שלב מתקינים את המרזבים?

הדרך הטובה ביותר להתקנת מרזבים היא כבר בשלב הבנייה. כך ניתן להטמיע אותם בתשתיות המבנה וליהנות מתוצאות אסתטיות יותר. אך תיקון מרזבים המוטמעים בקירות יכול להיות יקר ולא משתלם.  ולכן כאשר הם מתקלקלים וגורמים לנזילות מים בקירות, נהוג לבטל אותם ולהתקין במקומם מרזבים חיצוניים.

מרזבים הם דבר חשוב בכל מבנה, יש לתכנן אותם באמצעות אנשי מקצוע היודעים כיצד למקם אותם וכיצד לתת להם את הזוויות הנכונות לצורך פינוי יעיל של המים. וכל זאת תוך כדי מתן מענה אסתטי.

דילוג לתוכן